2018 Retro Tarihleri

Merhabalar herkese,

Öncelikle neredeyse 3 ay oldu bu yazıya başlayalı o kadar uzun sürdü ki artık bitirmelisin dedim kendime. Oturdum başına. Size 2018 yılındaki Retro başlangıç ve bitiş tarihlerini veriyorum. Bu tarihleri not almamızda fayda var. Not alacağız da ne yapmalıyız derseniz; ilk başta şuradan başlamak istiyorum.

Retro Nedir? Gezegenler geri mi gidiyor? Yok artık…

Neredeyse bütün gezegenler Ay ve Güneş (gökyüzünün ışıkları) hariç tüm gezegenler Retro yapmaktadır. Öncelikle bunu belirtmek isterim. Gezegenler geri gitmez, sadece normal ilerleme hızları düşerek yavaşlarlar; o kadar yavaşlarlar ki sanki duruyormuş gibi görünürler. (Gezegenlerin normal hızları %30 azaldığında S pozisyonuna diğer ifadeyle durağan pozisyona geçiş yaparlar.) Daha da yavaşladıklarında geri gidiyormuş gibi olurlar. Bu duruma, gezegenlerin Retro hareketi diyoruz. Ve hızlarını geri kazanarak normal hızlarının %30 una kadar çıktıkları zaman; yine S pozisyonu durumuna gelir ve ardından normal hızlarına dönerler.

Peki, bu durum bize ne getirir. İlk önce S pozisyonu konumuna gelen gezegeni anlatmak yerinde olur.

Bir gezegen S pozisyonuna geçtiyse; en zor halindedir demek. Ve tabii ki eğer sizin haritanızda da o gezegen zorlu açılar altındaysa ya da sizin herhangi bir gezegeninize değdiyse; o zaman negatif enerjileri çalışacaktır. Sizin gezegenleriniz güçlüyse o zaman o kadar da korkulacak bir durum yok demektir (tabii ki önlemlerimizi almamız koşuluyla).

Retro halleri ise, hangi gezegen geri gitmeye başlıyorsa onun negatif tarafları ortaya çıkmaya başlar. Gücü düşer ve pek de iyi çalışmaz. Haritalarımızda durağan pozisyonu göstermek için gezenin altında bir S harfi vardır ve Retro gezegenlerimizi görmek içinse Rx olarak işaret koyulmaktadır.

Peki, hangi gezegen ne zaman Retro yapar o Retro da ne olur gibi sorularınız için de hemen yazıma devam ediyorum. Zaten ilerleyen günlerde Retrolar hakkında detaylı yazılarımı da hazırlıyor olacağım. Umarım keyifle okursunuz.

Merkür Retro Nedir ve 2018 Merkür Retro Tarihleri:

Her yıl 3-4 kere Retro yapan ve ortalama üç hafta kadar geri giden Merkür; tüm meslektaşlarımın bangır bangır bağırdığı “Merkür Retro” olayını açıklamaya çalışacağım. Merkür; iletişimin gezegenidir. Merkür Retro hareketindeyken söylediklerimize ve yaptıklarımıza çok dikkat etmeliyiz. Özellikle yeni işlere başlarken ya da yeni sözleşme imzalarken mutlaka maddeleri çokça okumalı ve temkinli olmalıyız. Yeni ilişkilere başlamamalı ve eski sevgililerimize geri dönmemeliyiz. Yarım kalan işlerimizi tamamlamak için gerçekten güzel zamanlardır. Özellikle yolculuklarımızda bavulların kaybolması, saatlerin değişmesi ve gecikmelere sık sık rastlarız. Bankacılık işlemlerinde, para transferlerinde sorunlar yaşanır. Ve en baş belası etkilerinden birisi de elektronik aletlerimizin bozulmasıdır. Yeni elektronik cihaz alımı konusunda; Merkür Retro’sunun bitmesini beklememiz bizim yararımıza olacaktır. Yoksa “değiştir babam değiştir”

Başlama Tarihi

Başlangıç Derecesi

Başlangıç Burcu

Bitiş Tarihi

Bitiş Derecesi

Bitiş Burcu

24 Mart 2018

16° 50′

Koç Burcu

16 Nisan 2018

04° 47′

Koç Burcu

27 Temmuz 2018

23° 25′

Aslan Burcu

20 Ağustos 2018

11° 34′

Aslan Burcu

18 Kasım 2018

13° 25′

Yay Burcu

7 Aralık 2018

27° 16′

Akrep Burcu

Venüs Retrosu Nedir ve 2018 Venüs Retro Tarihleri:

Bir buçuk yılda bir kere 42 gün kadar Retro hareket yapmaktadır. Venüs Retrolarından kısaca bahsetmek istiyorum.  Özellikle sosyal ilişkilerimizde problemler yaşamaya başlayabiliriz. İkili ilişkilerimizde karmaşalar yaşayabilir ve sorunlarımızla  yüzleşmek zorunda kalabiliriz. Estetik ve güzellikle ilgili konular gündemde. (Estetik cerrahi işlemleri, güzellikle ilgili işler yaptırılmaz, saç boyatılmaz vs…) Kendimizi değersiz hissederiz. Küçük paralarla ilgili sorunlar karşımıza çıkabilir. Eski sevgililere dönüşler ve terk edilişler…

Başlama Tarihi

Başlangıç Derecesi

Başlangıç Burcu

Bitiş Tarihi

Bitiş Derecesi

Bitiş Burcu

6 Ekim 2018

10° 50′

Akrep Burcu

17 Kasım 2018

25° 14′

Terazi Burcu

Mars Retrosu Nedir ve 2018 Mars Retro Tarihleri:

İki buçuk senede bir, ortalama 90 gün Retro harekette kalır. Allahtan 2,5 senede bir meydana geliyor. Mars bizim özgüvenimiz, kendimizi ortaya koymak ile ilgidir. Mars Retro harekete geçtiğinde içimize çekiliriz. Kazalara açığız. Cinsel problemler  meydana gelebilir. Güçsüzleşir ve hastalıklara daha açık hale geliriz. Rekabetten kaçma isteği, pasif agresif bir ruh hali verir. Öfke nöbetleri ve benzeri durumlarla karşılaşmamız çok olası.

Başlama Tarihi

Başlangıç Derecesi

Başlangıç Burcu

Bitiş Tarihi

Bitiş Derecesi

Bitiş Burcu

27 Haziran 2018

09° 13′

Kova Burcu

28 Ağustos 2018

28° 36′

Oğlak Burcu

Jüpiter Retrosu Nedir ve 2018 Jüpiter Retro Tarihleri

Bir buçuk yılda bir 120 gün kadar Retro yapıyor. Jüpiter her ne kadar gökyüzünün iyicili olmuş olsa da; geri hareketine başladığında finansal problemler, bankalarda problemler, ödemelerin gecikmesi durumları yaşanabilir. Emeğimizin karşılığını  alamama, kendimizi pek de iyi hissetmeme süreçleri gelişebilir. Eğitim esnasında çıkan problemler, dini inançlarda sorgulamalar ve aşırı uçlara yönelmeler… Yabancılarla, yurtdışı ile ilgili işlemlerde problemlerin yaşanması, eğlence ve seyahat sektöründe kısıtlanmalar gerçekleşebilir.

Başlama Tarihi

Başlangıç Derecesi

Başlangıç Burcu

Bitiş Tarihi

Bitiş Derecesi

Bitiş Burcu

10 Mart 2018

23° 13′

Akrep Burcu

11 Temmuz 2018

13° 20′

Akrep Burcu

Satürn Retrosu Nedir ve 2018 Satürn Retro Tarihleri:

Her yıl 130 gün kadar Retro hareket etmektedir. Kendimizi yetersiz ve yalnız hissederiz. İstikrarın bozulabilir. Alışkanlıkları kırmakta güçlük çekeriz. Güven problemlerinin yaşanması, kendimize güvenimizin azalması söz konusu olabilir. Daralmış ve kısıtlanmış hissedebilir adeta mutlu olamama durumu gelişebilir.  “Hayır” diyemediğimiz için gereğinden fazla sorumluluk alabiliriz.  Her şeye karşı mesafeli olma durumu gösterebilir.

Başlama Tarihi

Başlangıç Derecesi

Başlangıç Burcu

Bitiş Tarihi

Bitiş Derecesi

Bitiş Burcu

19 Nisan 2018

09° 08′

Oğlak Burcu

07 Eylül 2018

02° 32′

Oğlak Burcu

Uranüs Retrosu Nedir ve 2018 Uranüs Retro Tarihleri:

Ortalama 5 ay sürmektedir. Bağımsızlık ile ilgili konular gündeme gelecektir. Zekâ ve yaratıcılıkla ilgili problemler ortaya çıkacaktır. Uyum ve adaptasyon sorunları da yaşayabiliriz. İsyanlar, anarşi ve olaylar meydana gelebilir. Sıra dışı olaylar, doğal afetler gündeme gelebilir.

Başlama Tarihi

Başlangıç Derecesi

Başlangıç Burcu

Bitiş Tarihi

Bitiş Derecesi

Bitiş Burcu

04 Ağustos 2017

28° 31′

Koç Burcu

03 Ocak 2018

24° 34′

Koç Burcu

08 Ağustos 2018

02° 33′

Boğa Burcu

07 Ocak 2019

28° 36′

Koç Burcu

Neptün Retrosu Nedir ve 2018 Neptün Retro Tarihleri:

Ortalama 5,5 ay kadar Retro hareketi sürmektedir. Neptün; Retro hareketine başladığında aşırı hassaslık ve alınganlık yaşamaya başlayabiliriz. Gerçekleri adeta net bir şekilde bulmamız kesinlikle zorlaşır. Hayal gücümüz ekstra mesai yapmaya başlayabilir. İçimize doğru çekilmekten bahsedebiliriz bu durumda. Sorumluluk almak istemeyiz ve sorumluluktan kaçarız. Alkol, uyuşturucu, keyif verici maddelere karşı eğilimimiz artar. Kendimizi inandığımız şeyler uğruna feda ederken; kurban psikolojisi yaşayabiliriz.

Başlama Tarihi

Başlangıç Derecesi

Başlangıç Burcu

Bitiş Tarihi

Bitiş Derecesi

Bitiş Burcu

19 Haziran 2018

16° 29′

Balık Burcu

26 Kasım 2018

13° 41

Balık Burcu

Plüton Retrosu Nedir ve 2018 Plüton Retro Tarihleri:

Plüton’un da Retro hareketi 5-6 ay arası sürmektedir. Bu Retro hareketi bizde güç kaybetme korkusu, daha bir asi ruh yapısı  verecektir. Öfkemizin ne zaman ve nereden çıkacağını bilemez ve kendimize zarar vermeye gidecek bir ruh hali içine girebiliriz. İntikam ateşi hissi gelişebilir. Saplantılar ve takıntıların artarken; orantısız güç kullanımı bu sürelerde daha belirgin şekilde görülür.

Başlama Tarihi

Başlangıç Derecesi

Başlangıç Burcu

Bitiş Tarihi

Bitiş Derecesi

Bitiş Burcu

23 Nisan 2018

21° 17 ‘

Oğlak Burcu

02 Ekim 2018

18° 45′

Oğlak Burcu

Şiron Retrosu Nedir ve 2018 Şiron Retro Tarihleri:

Gelelim son olarak Yaralı Şifacı’nın Retro hareketine. Retro hareketini ortalama 6 ay civarında tamamlar. Fanatik düşünceler, şiddet konularının ortaya çıkması, barbarlık derecesine varan olaylar, holiganlık. En önemlisi bilinçaltımızda sakladığımız yüzleşmek istemediğimiz konuların önümüze gelmesine neden olacaktır. Eğer bu dönemde olayların en temeline inip durumu dürüstçe değerlendirip affedebilirsek; şifalanmamız kaçınılmaz olacaktır. Yani bilinçaltı temizliği için güzel bir dönemdir Şiron Retrosu.

Başlama Tarihi

Başlangıç Derecesi

Başlangıç Burcu

Bitiş Tarihi

Bitiş Derecesi

Bitiş Burcu

06 Temmuz 2018

02° 25 ‘

Koç Burcu

10 Aralık 2018

27° 53′

Balık Burcu

 

 

 

About zaferoba

Check Also

Haftam Nasıl Geçer Köşesi… (24-30 Temmuz Haftası)

24-30 Temmuz Haftası için herkese selamlar, Ayın en karışık haftasına hoş geldiniz. Ne desek ne …

One comment

Bir yanıt yazın